Günce

Günce
SAVAŞA KARŞI OL!

9 Haziran 2007 Cumartesi

OKS SINAVINDAN SONRA NE YAPMALI?


OKS’ den çıktınız. Ter döktüğünüz iki saat sona erdi. Saat henüz 12:00. Bütün gün sizin, yaşasın ! Durun bir dakika , sadece bütün gün değil ; günler, aylar var size ait.
Kimse ama hiç kimse sizi sabahın köründe kaldırıp,bir pazar kahvaltısını bile çok görerek zorla dershaneye yollamayacak. Soru bankaları ya da testlerle, sınavlar ve öğretmenlerle yakın ilişki halinde olmayacaksınız.

Peki ne yapılır şimdi?

* Önce derin bir nefes alınır. “ OHH BEEE” denilir.

* OKS yi hayatınızdan kaldırırsınız . Eeee sonra ? Sonrası alfabede 26 harf kalır.


* Anne baba ısrarla bi bak sonuçlara diye tutturur ve siz bakmak istemiyorsanız OKS sınavı sonrası ” hafızayı kayıp, çocukluğu buluş “ sendromuna yakalandığınızı söylersiniz.

* Evet internet sizi bekler , ama tavsiyem şöyle açık havada biraz takılın ve içinize çekin .


* Kendine sor bakalım ne yapmak istiyormuşsun, bir kendinle konuş nasılsın diye; bir yıldır sürekli çözemediğin soruların cevaplarını aradın şimdi kendini ara bakalım ,umarım kaybetmemişsindir kendini….

* OKS’ nin daha başlangıç olduğunu, hemen önünüzdeki ÖSS ‘ yi düşünmeye başlamanız gerektiğini söyleyenlere kafa atabilirsiniz.


* Sonra yorgunluk ve açlığıbahane edip, yılın yorgunluğu ve açlığı ile ( yıl boyu test ve tostla beslendiniz yaa! ) şöyle bir İskender yesek ya,denip; İskender ısmarlatılır.

* Aldırmak isteyipte aldıramadığınız bilimum nesneler olabilir ,aha fırsat size nasılsa sonuçların daha açıklanmasına 1 ay var süper geçti deyip istediğinizi aldırma yoluna gidin…

* Ocen 13 gelmiş gidin seyredin bana da haber edin nasılmış gitmeye değer mi?


Büyük geçmiş olsun...

AlacaKarınca Dersanesi

Cevap anahtarları en kısa zamanda burada

3 yorum:

Adsız dedi ki...

aslında dendiği kadar kolay geçmiyecek bu ay
çünkü hala büyük bir stres içindeyiz sınav bitti ama netler gireceğimiz liseler ve en büyük sorun anne ve babalar 4 yıl sürecek lise hayatı bize ya birşeyler kazandıracak yada bi şeyler kaybettirecek bence stresi fazla boşaltmayın ve kendinizi fazla salmayın

Adsız dedi ki...

arkadaşlar ben 8. sınıftayım ve 8. sınıflara göre güzel bir site hazırladım beğennirseniz yorumunuzu yazın adres:www.oks12.tr.gg

emine dedi ki...

oks yi düşündükçe çok sıkılıyorum bana sanki ölüm gibi geliyor.Düşündükçe ders çalışmak istemiyorum.