Günce

Günce
SAVAŞA KARŞI OL!

2 Haziran 2007 Cumartesi

Milliyetçi Gençlik

SABAHHATTİN ALİ
20.ASIR,16 OCAK 1948
Birçok şeylere düşmansınız. Birçok şeylerin aleyhindesiniz. İkide bir kahrolsun kızıllar, yere batsın solcu profesörler, yok olsun millete sahici hürriyet isteyen gazeteler diye feryadı basıyorsunuz.

Çok güzel, insan sevmekte de, nefret etmekte de hürdür. Bazı şeyleri sevmemekten sizi kimse men edemez. Bu hislerinizi açığa vurmak, hatta nümayişler tertip edip avaz avaz "Kahrolsun" diye haykırmak, en dokunulmaz haklarınız arasındadır.

Yalnız merak ettiğimiz tek bir cihet var: Evet birçok şeyler kahrolsun,mahvolsun,yere batsın..
Fakat ne yaşasın?
Birçok şeylerin aleyhindesiniz. Gazete yırtıyor, kitap yakıyor, profesör ve rektör dövüyorsunuz.
Fakat sevdiğiniz nedir?
Neyin uğrunda,neyin lehinde bağırıyor,heyecanlanıyorsunuz?
Bunu daha hiçbirinizin ağzından duyamadık.

Evet, ikide bir "Yaşasın Türk milleti" diye bağırdığınız oluyor, ama bu Türk milletinin yaşaması için bir şey yaptığınızı, birazcık gayret sarf ettiğinizi göremedik. Milletlerinin gerçekten yaşamasını isteyen memleketlerde olduğu gibi, sizin rahatınızdan, keyfinizden fedakarlık ederek korkunç bir sefalet ve gerilik içinde kıvranan milletinizi yaşatmağa çabaladığınız duyulmadı.

Bakın çocuklar... Şuna buna kahrolsun demekle millet yaşamaz.
Millet, sizin salonlarda toplanıp cezbeli dervişler gibi çırpınmalarınızı değil, kendisine elinizi uzatmanızı bekliyor. Yazın plajlarda, çalgılı bahçelerde safa süreceğine köylere, fakir mahallelere dağılıp kendisini cehaletten kurtaracak şekilde onunla meşgul olan gençleri gözlüyor.
Kitap yırtan değil, kerpiç kulübelere kadar kitap götüren aydınları, gazete çıkarıp eline ulaştıran idealistleri bekliyor.
Pek çok olan boş zamanlarında yurdun bin bir köşesine dağılıp orağa,harmana yardım eden, veremle, frengi ile sıtma ile trahom ile savaşa atılan, kafası da kolu da halkın emrine verilmiş milliyetçi gençliği arıyor. Bunun dışında kalan gençlerin ne milliyetçilikle ne milletle bir ilişkileri yoktur.
Çünkü bu millet artık palavraya iyice doydu.

Coşkun nümayişlerinizde biraz gözünüzü açıp etrafınıza baksanız, yolun iki tarafında dizilip sizi gülümseyerek seyreden milletin bakışlarındaki alayı muhakkak fark edersiniz.


Hiç yorum yok: